JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Infinite Warfare

Infinite WarfareSom anmelder spiller vi et utal af spil. Det forventes vi får prøvet de fleste nye og store spil og at vi har en mening herom.

Jo mere vi dyrker mediet, jo mere bliver vi også kritiske. Vi bliver markant sværere at imponere og vi føler ofte vi har set de fleste ting før.

Nytænkning og innovation er ofte nødvendige for at vi overhovedet hæver et øjenbryn overfor en given ny titel.

Denne overflod af indtryk indeholder også faldgruben at man bliver for kritisk. Man mister måske evnen til at nyde det simple, eller at kunne glæde sig over noget, uden det nødvendigvis genskaber den dybe tallerken og lærer den at danse ballet.

For mig personligt gælder dette især historien i spil.

Jeg har virkelig svært ved at nyde røver og soldater konceptet der gør sig gældende i langt de fleste moderne fps.

Især Call of Duty serien, har i de seneste år fået mig til at ryste på hovedet over niveauet og temaet.

”Hvorfor sætter du dig så ned og anmelder Infinite Warfare?” tænker du måske.

Fordi det er på tide vi alle sammen lærer blot at have det sjovt!

Og på finurlig vis har denne futuristiske fortælling om røvere og soldater i den grad kastet mig hovedkulds tilbage i den lille drengs sted, og ladet mig nyde en god gammeldags historie og eksplosioner og dejligt unuancerede helte og skurke.

14964287 647706358723733 699734444 o

Infinite War rykker ud i rummet. De seneste udgaver har været futuristiske men denne gang går det hele vejen og laver spillet til et decideret Scifi spil.

Handlingen i historien er dog stort set den samme. Det er stadig det onde mod det gode, terrorister mod soldater.

Skurken bliver spillet af ingen ringere end Kit Harrington. Jeg må indrømme jeg blev positivt overrasket.

Det er en markant anderledes rolle end den noget ”Mary Sue”-lignende Jon Snow han portrætterer i The Game of Thrones.

Men han klarer det rigtig godt. Stemmeskuespillet fungerer og han leverer en ganske fin skurk.

En ganske fin, ondskabsfuld og fuldkommen unuanceret skurk.

Og det er nok her vi når til sagens kerne.

Historien i Infinite Warfare er ikke særlig dyb eller interessant.

Manuskriptet kunne sagtens være at finde i den seneste film med Nicholas Cage i hovedrollen.

Men til et spil som Infinite Warfare passer det rigtig godt. Call of Duty har altid hamlet om storstilet action og eksplosioner. Om at tonse ind og skyde alt hvad der bevæger sig.

Og den del klarer Infinite Warfare super godt.

Der er masser af høj eksplosive øjeblikke og bombastiske scenarier. Man bliver kastet hovedkulds fra den ene skudduel til luftdueller mellem rumskibe.

14970845 647706365390399 399541207 o

Og jeg nød det i fulde drag. Det var en fornøjelse af kunne slå hjernen fra og pløje igennem horder af slemme fyre.

Desværre holder udvikleren sig ikke helt til det koncept. Til tider forsøger de tydeligvis at inkorporere en slags morale eller forsøger at skabe følsomme øjeblikke når elskede medlemmer af din besætning dør.

Sørgeligt nok er det bare tå krummende pinligt udført.

Dialogen er så papirtynd at selv store følsomme momenter falder komplet til jorden og i bedste fald bliver grinagtige.

Værste eksempel er dog forsøget på at bringe en racedebat ind i spillet. Du har et farvet medlem, ved navn Omar, i din besætning. Og så har du også en robot ved navn Ethan. Men Omar kan ikke lide Ethan fordi han er robot og dem føler han ikke man kan stole på, og han siger direkte at de ikke er lige så gode personer som menneskene. Men senere indser Omar at Ethan og de andre robotter er gode personer og vi skal lære at enes med dem.

Det er så tå krummende billigt sat sammen og jeg blev direkte vred over at man vælger så vigtigt et emne som racediskrimination og så ender med at levere debatten i en tragikomisk og grinagtig facon.

Lige så stupidt bliver det når man tydeligvis prøver at agere feminister ved at tildele flere stærke roller til kvinder, men så alligevel ender med at fremstille dem som overfølsomme og endnu værre fuldkommen fejlfri. Det bliver komplet unuanceret og vidner mest om at udvikleren ikke rigtig har fattet hvad ligestillingskampen handler om.

Kære Infinity Ward. Hold jeg til klichefyldt action med masser af eksplosioner og urealistiske verdensbilleder. Jeres forsøg på at inkludere dybere toner i historien er helt håbløs.

14975800 647706352057067 1703152134 o

Som jeg nævnte fungerer Infinite Warfare rigtig godt når der er godt gang i skuddueller og eksplosioner. Dette afhjælpes også af den fremragende grafik.

Spillet er vanvittig smukt.

Alt lige fra den mindste detalje i et øje til store bombastiske planeter er betagende flot kreeret.

Der er ikke en finger at sætte på grafikken, og animationerne er umådeligt realistiske og flydende.

15007755 647706368723732 1662626947 o

Ud over grafikken må vi også give lyden topkarakter. Alt fra stemmeskuespil til lydeffekter sidder lige i skabet og det er med til at skabe en metertyk atmosfære.

Bravo!

15007962 647706362057066 560445758 o

Sammen med solo kampagnen er der naturligvis også mulighed for igen at gå online og prøve kræfter med spillere verden over.

Spillet ligner meget sig selv her, og det er kun godt. Man har ikke forsøgt at drive serien mod mere realismen men snarere tvært imod gjort det endnu hurtigere.

Når jeg sætter mig ned og spiller et Call of Duty spil, forventer jeg lynhurtig og lige på action og ikke så meget taktik. Og det fungerer. Runderne er hurtige og den hurtige og lige på oplevelse er lige hvad jeg håbede på.

 Desforuden er der også igen blevet plads til en Zombie del. Det er i denne omgang lavet meget karikeret og med komiske tegnefilm til at sætte historien op.

Jeg kan faktisk rigtig godt lide at der er valgt en humoristisk indfaldsvinkel, men alligevel føler jeg personligt at det virker overflødigt.

I sidste ende er der blot tale om en slags horde mode og det kunne sagtens være gjort uden partout at skulle mase zombier ind i spillet.

Jeg synes aldrig den del har bidraget med noget som helt til Call of Duty og det mener jeg heller ikke den gør denne gang. Især fordi selve gameplayet er skåret helt ind til benet og der absolut ingen innovation er at finde der.

Jeg tror roligt man kan droppe den del af spillet til næste udgivelse og i stedet kreere en horde mode der matcher resten af spillets tema.

Nu var det legacy edition jeg spillede, og her får man den anmelderroste klassiker Modern Warfare med i købet.

Denne er blevet restaureret.

Grafikken og lyden har fået et ordenligt nøk og ellers er der ikke rigtig pillet ved noget.

Men det er jeg personligt rigtig glad for.

15008076 647706345390401 612309377 o

Jeg elskede at spille Modern Warfare online, og det var rigtig skønt at være tilbage igen, men med opdateret grafik og lyd.

Der er ingen tvivl om jeg kommer til at spendere megen tid med online delen af både Infinite Warfare og Modern Warfare Remastered.

Singleplayer historien er også med og er også blevet restaureret.

Selv om det er blevet rigtig flot at se på, så brød jeg mig ikke om historien dengang og det har ikke ændret sig.

Jeg ved dog at rigtig mange elskende kampagnen i modern warfare og de kan bestemt glæde sig til et skønt gensyn der har fået et kæmpe facelift.

Kan jeg anbefale at man stormer ud og køber Infinite Warfare Legacy Edition?
Ja det kan jeg. Du får i den grad valuta for pengene. Her er mange timers underholdning, både i solo kampagnerne men i særdeleshed også når man kaster sig over online delen.

Forventer man en spændende og dyb fortælling, som man kan huske mange år frem eller en dyb strategisk shooter, skal man lede andetsteds, men hvis du trænger til en ordentlig gang røver og soldater i rummet med bål og brag, fås det ikke meget bedre end her.

Infinite Warfare
Format: PC/PS4/Xbox
Genre: Shooter
Udvikler: Activision
Antal spillere: Online
Premiere: 04. November 2016
plus

- Vanvittig smuk grafik
- Flot lydside
- Masser af indhold for pengene

Vi giver den 87/100
minus - Papirtynd historie der ofte prøver for meget
- Små problemer med online stabiliteten
Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.