JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse - Hearthstone Journey to Un´Goro

550px Journey to UnGoro banner2Hearthstone er i dag blandt de største online spil i verden. Folk i alle aldre og fra vidt forskellig baggrund har kastet deres kærlighed på det lille finurlige digitale kortspil fra Blizzard. Personligt har jeg spillet Hearthstone , mere eller mindre dagligt, siden Betaen i 2013.

Hearthstone er simpelt forklaret en kortspil hvor det drejer sig om at få din modstanders liv fra 30 ned på nul. Dette opnås ved at spille kort med minions, samt spells og andet ud på dit tableau, meget lig Magic: The Gathering, som mere eller mindre er forfader til alle den slags kortspil.

Forskellen her er at Hearthstone foregår digitalt, enten på pc eller mobil/tablet. Det gør det ikke alene nemmere at holde styr på de forskellige interaktioner mellem kortene, men det gør det også muligt at lave helt andre effekter på kort, end hvad der er muligt i en fysisk udgave.

En stor del af Hearthstones succes’ skyldes at spillet er meget nemt at lære, men samtidig gemmer på en gå del strategi.

Spillets tutorial forklarer på fin måde hvordan spillet foregår ved at kaste dig ud i kampe med AI kontrollerede modstandere.

Herefter kan man så lave sine egne decks af kort der varierer meget i hvordan de føles at spille.

17887038 731202760374092 1418170491 o
Nogle gange er spillet dog blevet for meget styret af tilfældigheder og held. Det værste eksempel var et kort der for hvert spell der var spillet af dig i kampen, spillede et tilfældigt spell på en tilfældig. Kortet alene kunne vende stensikkert nederlag til sejr, uden nogen form for strategi.

Det blev heldigvis ændret til en mindre frustrerende udgave.

De seneste udvidelser der er kommet til Hearthstone har desværre satset meget på tilfældige effekter på kort, og dermed skruet held-faktoren gevaldigt op.

Dette havde også gjort at jeg faktisk var stoppet med spillet og havde kastet mig over andre kortspil i stedet.

Men nu er der kommet en ny udvidelse, med nye tilfældigheder en masse og alligevel er jeg tilbage i Hearthstone for fulde omdrejninger!

Hvorfor? Jo nu skal I høre!

17916094 731202737040761 1264883807 o
Hvis tilfældige (random) effekter skal fungere i et spil, så kræver det at de medfører en beslutning, dette medfører igen at man bliver tvunget til at tænke taktisk. Er der derimod blot tale om en tilfældig reaktion uden at spilleren kan influere det ender man i en situation hvor alle beslutninger er frataget, og dermed forsvinder enhver form for reel spiller-interaktion. Fra brætspilverden kan nævnes et spil som Talisman, hvor spillerens taktiske og strategiske valg har så minimal indvirkning på spillets udfald at det med rette kan betegnes som en ren tilfældighed hvem der vinder eller taber.

Hearthstones nye effekter er heldigvis tilfældige på den gode måde.

Adapt hedder den nyeste effekt på kortet. Adapt giver dig forskellige muligheder for at gøre dine figur kort stærkere. Typisk er der et krav for at Adapt effekten kan vælges, så man skal planlægge nøje hvordan og i hvilken rækkefølge man spiller sine kort. Samtidig får man et udvalg af forskellige effekter man kan forbedre sine kort med, og det gør igen at der er flere taktiske beslutninger for spilleren.

Den anden ny tilføjelse er Quests. Quests fungerer på den måde at de efter at være blevet spillet fremgår over spillerens avatar. Her fremgår så hvad man får ved at opfylde deres krav, samt hvor tæt spilleren er på at opfylde de nævnte krav.

Et eksempel kunne være Shamans quest. For at den lykkes skal man få 10 Murlocs ud på bordet. Lykkedes det får dig får spilleren så et super stærkt kort.

17902708 731202743707427 874217010 o

Begge spillere kan se dette og følge med i hvor langt fra målet man er, hvilket giver den anden spiller gode muligheder for at adaptere sin spillestil herefter.

Ud over disse så er det også med Jorney to Ungoro lykkedes Blizzard at styrke de klasser der har haltet bagefter i længere tid. I den sidste udvidelse var Hunter nærmest umulig at spille hvis man ønskede succes, men der er kommet rigtig mange gode kort til her så alt er igen spær vidt åbent.

Vi er naturligvis tidligt i udvidelsens cyklus så der kan vise sig at være decks der er meget stærkere end andre, men indtil videre lover det godt.

17902844 731202757040759 554342095 o

Jeg kan varmt anbefale Hearthstone til alle der endnu ikke har prøvet det, og også til dem der måske har været glade for det før men var kede af den drejning de seneste udvidelser tog.

Journey to Ungoro er et stort skridt i den rigtige retning.

Vi vender tilbage om nogle måneder med en update på balance og så videre.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.