JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse - NBA 2K18

6084214 sd.jpgmaxHeight550maxWidth642Hvert eneste år smider de store udviklere det ene sportspil efter det andet i butikkerne, fodbold, Baseball, Golf og Basketball er bare nogle af de sport arter som har årlige udgivelser. NBA 2K18 er også et årligt spil, hvor udvikleren finpudser en smule på sidste års udgivelse, i et forsøg på at sælge dig endnu et spil i serien. Vi har nu i flere uger svedt og slidt for at teste dette spil, Mikael har tørret svedet af panden, og er nu klar med sin anmeldelse af Playstation 4 udgaven af NBA 2K18.

 

 

Visual Concepts bygger videre på et allerede meget succesfuldt format, og den virkelige glæde ved deres nyeste spil, er at de med stor passion forsøger at emulere basketball som et computerspil, og her har udvikleren gjort et godt stykke arbejde. Der er næsten ikke noget i NBA 2K18, der adskiller spillet fra en virkelig omgang Basketball på TV.

Her er det lige meget om det er en Superstjerne eller en normal NBA spiller, du kan faktisk mærke, hvor forskellig de alle sammen er. Lige meget om vi snakker højde, vægt, boldkontrol, skuddygtighed, dribling eller intelligens, så er der ikke to spillere som er ens i dette spil. I NBA 2K18 er det vigtigt at du udnytter de forskellige spillers forcer og svagheder, for på den måde at stille et godt forsvar op mod dine modstandere, ellers ender du hurtigt med at tabe flere kampe end du vinder.

nba 2k18 review isaiah 800x450 c

Hvis du har spillet de foregående NBA 2K spil, så kan du godt forberede dig på en del ændringer. Hvor du f.eks. i 2K17 kunne vente på at en animation blev gennemført, så du kunne sætte et modangreb i gang, så er dette ikke helt så ligetil i 2K18. Animationerne er meget mere flydende, hvilket gør at du ikke længere kan regne ud hvilket move modspilleren vil udføre. I den nye udgave gælder det faktisk om at spille Basketball, så her er 2K18 allerede kommet endnu et skridt tættere på den virkelige sport. Der er naturligvis andre forbedringer, der hjælper med dette, f.eks. et nyt skud-meter og et feedback system, der er langt mere robust og brugbart. Bare den lille lækre tilføjelse, hvor du får en hurtig og kontant vurdering af dine skud, er en kæmpe forbedring. Jeg kunne hele tiden se hvilke fejl jeg begik, for på den måde at forbedre mig, det føles som om man får god kritik, der kan bruges til at forbedre sig selv i spillet. Det er en fornøjelse at spille kampe i 2K18, der er en fantastisk ”flow” i kampene, som gør at man føler at man har en indflydelse på kampens udfald, og ikke bare en statist som er med for at fornøje tilskuerne.

Det er ikke kun på banen at NBA 2K18 har forbedret sig, der er simpelthen så mange indstillinger og spil modes i spillet, at du kan bruge utallige timer på dette spil. Specielt My Career-mode fortjener ros.

NBA 2K18 CODEX Screenshots 6

Det er ikke uvant at du i sportspil har muligheden for, at følge en spillers vej fra ingenting til superstjerne, og det er også essensen i My Career mode i NBA 2K18. Præsentation er i top i denne mode, selvom det hele føles en smule ”amerikansk” til tider, jeg ved godt det her er en af Amerikanernes favorit sport, men det er en gang imellem lidt svært at sætte sig ind i spillerens rolle i det her spil. Specielt din bedste ven i spillet, en lille overentusiastisk asiatisk kvinde, er til tider så irriterende at man har lyst til at smide sin controller efter hende. Men når man så alligevel bliver præsenteret for et spil som skinner på næsten alle andre sider, ja så glemmer man hurtigt de små irriterende fejl. Præsentationen er som sagt i top, alt lige fra de fantastiske kampe på de kendte baner, til de mere utraditionelle kampe på gaden er perfekt sat op. Det er en perfekt blanding af grafiske detaljer og flotte animationer, som tilføjer spillet noget helt specielt, man føler ofte at man er del af en kamp som vises på ESPN. Mit største ønske her, er dog en mulighed for at skippe nogle af de lange mellemsekvenser. Jeg vil hellere spille en Basketball kamp, i stedet for at høre på min managers ideer til at forbedre mig næste sæson. Det ville være dejligt hvis man kunne skippe disse, til tider ekstremt lange, mellemsekvenser ved et simpelt tastetryk.

The Neighborhood er en unik ny online mode. Her du kan vælge at træne din spiller, deltage i forskellige mini-spil eller bare rende rundt og se hvad de andre spillere laver. Her bliver det desværre også synligt at udvikleren har valgt, at sætte meget stor fokus på de såkaldte ”ingame purchases”. Har du trænet for meget bliver din spiller træt, og så orker han ikke mere, men du kan købe en Gatorade drik for at få din energi tilbage, dette gøres ved hjælp af spillets egen valuta. Du får selvfølgelig en del af denne valuta ved at spille de forskellige modes, men du kan også vælge at købe dem med virkelige penge. I NBA 2K18 føles det dog som om man tjener for lidt penge i forhold til prisen på det, som kan erhverves for sine penge. F.eks. en simpel tur til frisøren koster 1500 virtuelle penge, og når man starter spillet med en ”gave” bestående af 6000, så løber man hurtigt tør for penge. Jeg brugte dog mine start penge på at forbedre de forskellige ratings af min spiller. Jeg steg fra level 60 til 62 for mine 6000 virtuelle kroner, det lyder måske meget fair, men det bliver dyrere jo højere du stiger i niveau. Det kræver mange timers spil for at få ens spiller til at ramme de rigtig høje ratings i spillet, noget jeg desværre ikke har tid til. Så jeg måtte nøjes med en middelmådig online spil-figur, som nok aldrig vil vinde nogle turneringer.

nba 2k18 top ratings ftr 083017jpg 3dx6bhkvmq0k1g7sjw4jq9bwk 0x450 c default

Men du kan sagtens spille NBA 2K18 uden at spendere en eneste af dine virkelige penge i spillet, det føles bare som en mere langsommelig proces i forhold til de foregående spil. Når alt kommer til alt, så generede det mig faktisk ikke i løbet af min tid med spillet, jeg blev en smule overrasket og irriteret da jeg første gang opdagede hvor meget man kan købe i spillet, men efter et stykke tid, så havde jeg helt glemt denne faktor. Jeg spillede Basketball og havde det sjovt, og som gamer er det vel det som man vil have ud af sine dyrt købte spil, god underholdning og værdi for pengene.

NBA 2K18 er et meget komplet Basketball spil, og efter min mening det bedste Basketball spil jeg nogensinde har spillet, men det kræver også at man er en smule fan af denne sport. Spillet ville ikke forvandle en hader til en elsker, men det vil helt sikkert forvandle en fan til en lidt større fan. NBA 2K18 er et godt sportspil, som man ikke må snyde sig selv for hvis man er fan af Basketball.

NBA 2K18
Format: Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PC, X360 og PS3.
Genre: Basketball
Udvikler: Visual Concepts
Udgiver:
2K Sports
Antal spillere: 1+ online
Premiere: 19. September 2017
 
plus

- Fantastisk præsentation.
- My Neighborhood er en sjov online mode.
- Spillet på banen er næsten perfekt.
- Masser af muligheder i spillet.

90
minus

- Spillet er en smule plaget af virtuelle indkøb.
- Savner en "Skip Cutscene" knap.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.