JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse - StarCraft Remastered

Starcraft Remastered Packshot CoverDe seneste år er der opstået en trend blandt spiludviklere. Nemlig at genudgive gamle hits. Nogle gange med helt ny grafik og lyd, og andre gange mere eller mindre samme gamle udgave. Hidtil er det noget Blizzard har holdt sig fra, men sådan er det ikke længere. Den store klassiker Starcraft er nemlig nu udkommet i en såkaldt remastered udgave. Er det en værdig udgave en det gamle rts hit? Er den værd at investere i hvis man har spillet den gamle udgave og har dette spil overhovedet noget at byde på i 2017?

Ja, lad det blot være sagt med det samme, Starcraft Remastered er fremragende. Lad mig fortælle dig hvorfor!

Starcraft er et realtime strategi spil der oprindelig udkom i 1998. Dengang tog det verden med storm. Det bød på en let tilgang til genren, blandet med en ufattelig dybde og en hidtil uset grad af asymmetri i forhold til de forskellige faktioner man kunne spille.

Spillet var smukt, velpoleret og enhver strategs våde drøm. Udvidelsen Brood War var blot med til at cementere Starcraft som den absolutte konge indenfor RTS genren. Faktisk er Brood War så godt, at det den dag i dag spilles online i stor stil i Asien.

Derfor var der også stor glæde da Blizzard annoncerede, at de ville lave en genudgivelse af Starcraft og Broodwar, og pakke det hele i en stor remaster pakke.

Blizzard skuffer ikke. Det er tydeligt at der ligger en stor kærlighed til produktet i udførelsen her. Både på den tekniske side men også på gameplay fronten, er spillet fornyet men stadig holdt 100% tro til originalen.

Grafikken er blevet poleret og fremtoner nu i smuk HD. Heldigvis har Blizzard ikke ført baner osv. over i deres Starcraft 2 3D motor, men har i stedet re-designet de originale 2D sprites og opgraderet dem til en smuk høj definition.

terran base hd mp4 1e67aa8291f529c2cd1b91d0bc19b3152e7938fa228c0eff122d64593bddd711e82d88271992b4d06df852fdf98da04d791e2730ed9dbd1796e7f6a6cea824ca

Det er så bragende smukt at se på, og bestemt et bevis på hvor imponerede en kunststil Starcraft havde og stadig har.

Eneste manko er at man ikke har gjort noget ved de originale cutscenes, og det er faktisk en skam da de i dag ser meget forældede ud, især i HD er det ganske tydeligt at de er lavet i 3D’s allerspædeste stadie.

Personligt havde jeg foretrukket at de var pillet ud og man havde lavet nogle 2D tegnefilmsekvenser i stedet. Men her har Blizzard desværre valgt at springe over hvor gærdet er lavest.

Det gælder dog kun mellemsekvenserne, og skal man vælge, er jeg da glad for at Blizzard har brugt mere tid og energi på selve in game grafikken, som jo trods alt er det man bruger langt største del af tiden.

Heldigvis går det ikke ud over oplevelsen af historien. Kampagnen er stadig fantastisk fortalt og selv så mange år efter, blev jeg grebet af stemningen og historien i StarCraft med det samme.

Lydsiden er også blevet poleret, både musik og stemmeskuespil afspilles nu i fantastisk smuk høj kvalitet. Jeg blev næsten rørt af at høre de gamle kendte stemmer stå så klart i hovedtelefonerne, jeg blev med det samme sendt tilbage til mange dejlige barndomsminder, da soundtracket slog ind.

491704465

Igen er det tydeligt at udviklerne har lagt al deres sjæl og kærlighed i projektet, for at sikre at lyden fremstår så smuk og tro til originalen som muligt.

Men en ting er lyd og billedsiden. Et sted hvor mange genudgivelser fejler er på gameplay fronten. Ofte bliver spil genudgivet i flot HD, men styring og gameplay er ikke blevet balanceret og justeret til nutiden, og så bliver det hele alligevel stift og unaturligt.

Jeg kan dog straks berolige jer med, at også her har Blizzard gjort et godt stykke arbejde.

Animationer og hitbokse er opdateret, så de matcher dagens standard, og generelt er gameplayet blevet skudt frem til moderne tid.

Balancen har også fået en god spand kærlighed og knofedt så spillet føles som et topmoderne rts med smuk 2D grafik.

zerg base hd mp4 5f21bc6eee22b49ebd3ac5105348df6d2430c39b9511ffd29a69fadc72f15ff6007f5a95c819f96e60c0e057286d51f3b085fb8fa8be75bc573b04c3e4ab6bc8

Der er også sørget for at onlinedelen er blevet implementeret godt, så det er muligt at nyde klassikeren mod andre ligesindede strateger.

Genudgivelsen af Starcraft er så lækker at jeg faktisk foretrækker den oplevelse frem for Starcraft 2, til trods at jeg elsker 2eren.

Ja på trods af at 2017 har budt på et utal af fantastiske spil, så er genudgivelsen af Starcraft for mig et af de absolutte højdepunkter.

Det kan siges ganske enkelt: Starcraft Remastered er en af de bedste genudgivelser nogen sinde, og står som et lysende eksempel for andre udviklere, på hvordan man opdaterer en klassiker til moderne tid, men samtidig bibeholder atmosfæren og charmen fra dengang.

Bravo!

StarCraft Remastered
Format: PC, Mac
Genre: Strategi/RTS
Udvikler: Blizzard Entertainment
Udgiver: Blizzard Entertainment
Antal spillere: 1+ online
Premiere: 14. August 2017

plus

- Bragende smuk 2D grafik
- Fantastisk lydside
- Velfungerende online del
- En af de bedste kampagner på tværs af rts genren

90
minus

- De gamle mellemsekvenser er ikke smukke

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.