JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse - Fire Emblem Warriors

Fire Emblem Warriors coverFire Emblem Awakening er blandt mine absolutte favoritspil. Ja helt generelt er jeg stor fan af Fire Emblem serien. Dens unikke mix af turbaseret strategi og udviklingen af de personlige bånd mellem spillets karakterer har altid tiltalt mig meget. Så da jeg første gang hørte om et Fire Emblem til Switch steg min forventning kraftigt. Men så kom afsløringen: Det drejede sig her ikke om et klassisk Fire Emblem, men derimod om et spin-off til Samurai Warrior serien, blot med Fire Emblems ikoniske karakterer. Jeg skal blankt erkende at det var en noget svær pille at sluge. Ikke desto mindre overgik min nysgerrighed for projektet og min store kærlighed til figurerne min skepsis og jeg dykkede ned i denne nye titel. Nu en lille uge senere kan jeg løfte sløret for om Fire Emblem Warriors er en succesfuld cocktail eller blot et glas vand med sur strømning i bunden.

Nu nævnte jeg tidligere kort at Fire Emblem primært er et turbaseret strategispil. Samurai Warrior serien er i en helt anden boldgade. Her drejer det sig mere om et tredjepersons hack’n slash. Men i modsætning til at rende gennem dystre katakomber eller forfaldne ruiner, er man plantet midt i store krige og skal meje i tusindvis af fjender ned.

Fire Emblem udgaven følger samme overordnede formel, men dog med nogle små ændringer.

Fire Emblem strategispillene har altid kørt med et stort oversigtskort hvor man bevæger sine figurer på, og så er kampsystemet opdelt i en slags sten saks papir system hvor visse våbentyper er ekstra effektive mod visse andre og vice versa.

Disse ting er til en hvis grad taget med over i Warriors.

Som eksempel kan nævnes, at en bueskytter gør ekstra stor skade på pegasus ryttere og omvendt er pegasus ryttere ekstra effektive mod almindelige sværdkæmpende fodfolk.

Oversigtskortet er også taget med, men bruges egentlig kun til at give korte ordre til sine allierede i kampen og sende dem hen til visse knudepunkter.

Det fungerer ganske fint, men i modsætning til sten-saks-papirsystemet så er oversigtskortets brug begrænset.
22556083 828668080627559 1363807380 o

Selve kampene foregår som følger:

Man får lidt historie igennem nogle samtaler mellem figurerne og kigger på nogle mellemsekvenser, hvorefter man for mulighed for at placere sine tropper på slagmarken. Placeringsvalgene er dog stærkt begrænsede, og ofte kan man helt ignorere den del.

Inde i kampen kan man så skifte frit mellem karaktererne i ens gruppe. Disse har så forskellige klasser og våbentyper. Styringen er ret simpel med nogle få kombineringsmuligheder mellem knapper og et par metre der fyldes op, hvorefter man kan frigive et ekstra effektivt slag, enten alene eller sammen med en anden figur.

På trods af styringens simplicitet føles de forskellige figurer ret unikke og tilbyder hver sine styrker og svagheder på slagmarken.

Herudover har man mulighed for at låse sig sammen med en anden person fra ens gruppe så man følges tæt. Dette åbner igen for nogle taktiske muligheder og nogle meget flotte kombinationsangreb fra begge parter.

Desuden forbedres forholdet mellem figurerne når de kæmper sammen på slagmarken, noget der er løftet direkte fra Fire Emblem serien.

Historierne i Fire Emblem har altid haft det største fokus på de enkelte figurers interne forhold og relationer og det samme gør sig faktisk gældende her. Det er meget glædeligt at se.

Den overordnede historie er ærketypisk j-rpg pjat omkring en eller anden stor ond ting der vil smadre hele verden, og nu skal heltene stoppe det.

Det er mildest talt uopfindsomt, og det er meget tydeligt den overordnede historie blot skal være et blankt kanvas som figurernes relationer og kærlighed til hinanden kan udfolde sig på.

22642949 828668083960892 260138946 o

Heldigvis er karakterernes interne relationer både interessant og sjove og den del gjorde at historien trods alt hold mig fanget hele vejen.

Rent teknisk fungerer Fire Emblem Warriors ganske fint. Karaktererne er flotte og står rigtig godt, både i håndholdt og docked modus. Arenaerne og arealerne hvor kampene udspiller sig er dog temmelig grimme og minder mest af alt om noget fra Playstation 2 dagene.

Igen skinner det tydeligt igennem at figurerne og deres relationer og kampe er det væsentlige.

Jeg savner dog noget mere kærlighed i omgivelserne.

Til figurerne skal en lille finurlig ting nævnes. Jeg ville faktisk rose spillet for dens brug af rustninger og beklædning. I mange japanske spil bliver kvinderne ofte over seksualiseret, men det var ikke tilfældet i Fire Emblem Warriors. Troede jeg…

Jeg var meget imponeret af figurerne og deres design, indtil jeg så opdagede, grunden til at at de fleste kvinder ikke var seksualiseret og tonen var fin, var at man havde valgt at proppe alle de ting ind i EN enkelt karakter. Hun er til gengæld så vanvittigt over seksualiseret at man ikke kan andet end grine højlydt.

Hendes barm giver en gennemsnits zeppeliner mindreværdskomplekser, og hendes stemme og dialog, selv når hun taler til fjenderne har så meget porno i klang og seksuelle insinuationer at man skulle tro det var løgn. Det er så grelt at det til tider hev mig helt ud af personernes samtaler fordi jeg ganske enkelt ikke kunne tage hende alvorligt. Hun var alt for karikeret og når så resten af rollebesætningen er så godt lavet, stikker det endnu mere ud.

Selve den grafiske stil er anime inspireret. Det er flot udført og om man kan lide den slags afhænger af personlig præference. Personligt er jeg glad for animestilen og synes her personer er godt designet. (Bortset lige fra førnævnte brystbombe).

22643080 828668087294225 598741280 o

Lyden er ligegyldig. Det er nok det pæneste jeg kan sige om den. I kampene får man blæst ørerne fulde af generisk guitar og tromme voldtægt og stemmeskuespillet er ret så ordinært.

En lille krølle er dog at man har valgt at bruge Fire Emblem menu lydene i spillet. Et fint lille touch der fremtvang et lille skævt smil hos undertegnede.

Som en lille sidenote kan det nævnes at man kan spille spillets kampe i splitscreen sammen med en ven. Det fungerer faktisk rigtig godt og var meget sjovt.

Jeg vil dog anbefale at man spiller spillet uden coop første gang, da den delte skærm kan virke overvældende i kampene hvis man ikke har prøvet dem før.

22554582 828668073960893 1185406835 n

Alt i alt er Fire Emblem Warriors et ganske fint lille spil. Det gør visse ting rigtig godt og andre ting mindre godt. Er man fan af Samurai Warrior serien kan det varmt anbefales, da det trods alt kommer med nogle interessante nye bidrag. Ønsker man sig et klassisk Fire Emblem spil er der ingen grund til at investere i dette her.

På trods af denne kritik vil jeg dog sige jeg har hygget mig med Fire Emblem Warriors og er sikker på jeg af og til vil hive det frem og tage en kamp eller to, da selve slagene er ganske underholdende og det trods alt er meget sjovt at prøve de forskellige personer og deres evner.

Nintendo har lovet at der kommer en stor opdatering til spillet på lanceringsdagen, denne har vi så af gode grunde ikke haft adgang til. Den ændrer nok ikke noget på kritik punkterne i denne anmeldelse, men vi vil selvfølgelig redigere anmeldelsen hvis der tilføjes store forbedringer til Fire Emblem Warriors.

Fire Emblem Warriors
Format: Nintendo Switch, New 3DS
Genre: Action/Hack'n Slash
Udvikler: Team Ninja, Omega Force
Udgiver: Nintendo, Koei Tecmo
Antal spillere: 1-2
Premiere: 20. Oktober 2017

plus

- Sjove kampe med unikke figurer
- Karakterernes relationer er interessante
- Coop fungerer rigtig godt.

65
minus

- Grimme omgivelser
- Ordinær lydside
- Uinspireret historie

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.