JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse - New Super Mario Bros U. Deluxe

H2x1 NSwitch NewSuperMarioBrosUDeluxe image1600wSuper Mario er tilbage i denne genudgivelse af New Super Mario Bros. U Deluxe, og det er bare Super (undskyld!)

Da jeg var yngre, der kunne jeg næsten gennemføre den første bane af Super Mario med lukkede øjne. Jeg kunne uden problemer, ud fra en kombination af spillets lyde og min hukommelse, styre Mario forbi Goombaer, skildpadder og afgrunde.

New Super Mario Bros. U Deluxe (NSMBUD) (dyb indånding) derimod, er et monument til at jeg er ved at blive ældre, med dertilhørende langsommere reflekser og stivere fingre. Hver gang Mario falder ned i en afgrund, er det en påmindelse om, at jeg ikke var vaks nok. Hver gang Mario bliver stegt af lava, minder spillet mig om, at mine reflekser ikke er hurtige nok til walljumps mere. Og hver gang at jeg misser et hop, så er det fordi jeg ikke længere kan huske de bedste steder at hoppe.

Som om det ikke er nok, at spillet rent mekanisk skal ydmyge mig, så gør spillet det oven i købet på en nuttet måde. Grafisk er spillet sukker skudt direkte ind på nethinden. Nuttet design, masser af farver og generelt bare visuel glæde. Det er smadder uretfærdigt at blive præsenteret for sine utilstrækkeligheder af Mario-universets glade skabninger.

NewSuperMarioBrosUDeluxe 12Mit største problem er, at det aldrig er spillets skyld. Lad os slå det fast med syvtommer søm. Hver gang at jeg har sendt Mario (eller en af de fire andre spilbare figurer – Luigi, Toad, Toadette eller Nabbit) i døden, er det fordi jeg var uforsigtig, eller overmodig, eller bare utålmodig. Der er ikke noget unfair over spillet, bortset fra at sværhedsgraden forholdsvis hurtigt stiger ganske gevaldigt. Det er ikke et spil som børn umiddelbart gennemfører uden problemer (Med mindre man spiller som Nabbit, der gjorde sin debut i New Super Luigi U. Han kan stort set klare hvad som helst, og gør det muligt at se slutningen af spillet, også selvom det næsten føles som at snyde).

Hvis du ikke føler dig udfordret af hovedspillet, er føromtalte New Super Luigi U også inkluderet. Marios grønne og oversete bror er hovedpersonen i denne del, der virkelig sætter sværhedsgraden i vejret. Og hvis du skal se enden på begge spil, så er der godt med værdi i pakken.  Luigis del af spillet er, med sine 100 sekunders baner, næsten skræddersyet til Switch’s transportable indstilling, da man nemt kan klemme en bane eller to ind mellem to stoppesteder. Hvis man da naturligvis kan modstå fristelsen til at slynge maskinen fra sig i afsky. Dette kan ikke anbefales, både fordi en ny Switch koster knaster, og fordi ham den tatoverede gut foran ikke bryder sig om at få en konsol i nakken.

Det eneste jeg med god samvittighed kan brokke mig over (foruden mine nedadgående Super Mario-evner) er spillets musik. Super Mario har altid været præget af munter og fin musik, men stilen i New Super Mario-serien har aldrig været min kop te med sine ”wah wah”-agtige lyd. Hvis man modsat undertegnede kan abstrahere fra det, er der nogle ganske fine melodier at finde.

https blueprint api production s3 amazonaws com uploads card image 918037 8cc0feec 5a02 4d43 a14d 91e908b263a1Som du sikkert har luret, er NSMBUD en genudgivelse af Wii U-spillet af næsten samme navn. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da mange ikke fik prøvet originalen. Det betyder dog også at alle der har spillet originalen ikke har meget at hente, med mindre at du må have alt til Switch. Og efter Super Mario Odyssey, er New Super Mario-formularen muligvis den traditionelle Super Mario meget tro, men det mangler den følelse af overraskelse som Odyssey kunne give.

New Super Mario Bros. U Deluxe er, uanset om du har prøvet det før eller er nytilkommende, en lille perle. Hvad det mangler i overraskelse eller nyskabelse har det i solidt håndværk. Det er underholdende og er af Nintendos høje kvalitet, men man kan dog godt ønske sig at 2D-spillene snart får samme overhaling som 3D-spillene løbende har fået.

New Super Mario Bros U. Deluxe
Format: Nintendo Switch
Genre: Platformspil
Udvikler: Nintendo
Udgiver:
Nintendo
Antal spillere: 1-4
Premiere: 11. Januar 2019
plus

- Pangfarver, solidt gameplay og en sjov multiplayerdel.

85
minus

- Musik med ”wah wah”, og irritationen over endnu en genudgivelse af et Wii U-spil.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.