JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse - Bloodborne: The Old Hunters DLC

maxresdefaultDet er sjældent at vi anmelder DLC pakker her på siden, men når det drejer sig om et mine favorit spil i 2015, ja så kunne jeg ikke nære mig for at skrive den her anmeldelse. Sjældent har et spil fanget min opmærksom så meget, jeg endte faktisk med at få platin trofæet i Bloodborne. Nu sidder jeg så her med en ny spændende udvidelses-pakke, læs med her for at se om pakken er pengene værd.

Flere af From Software's seneste spil har fået en udvidelses pakke efter et stykke tid, men det er ikke den slags udvidelsespakke som jeg er vant til fra spil i dag. Normalt køber jeg en pakke som giver nye våben eller nye baner til et online spil, de baner og våben kan jeg så bruge med det samme. Men så simpelt er det ikke i Bloodborne's tilfælde, her får du en helt nye mareridt verden som du kan hoppe ind i når du har opfyldt nogle bestemte krav. Det kræver faktisk at du har spillet Bloodborne i rimelig lang tid og er bekendt med spillets mange mysterier. Du kan få adgang til den nye verden i spillet når du har dræbt boss nummer 2 spillet, efter dette monster er fjernet fra Bloodborne's dystre samfund vil du kunne besøge drømmeverden for at få en ny genstand. Denne genstand vil gøre det muligt at blive taget ind i Mareridtet af et af de store monstre i spillet, når du er ankommet til den nye verden kan du tænde en lampe, herefter vil du via en ubrugt gravsten i drømmeverden kunne rejse frem og tilbage så meget som du lyster. Jeg vil dog anbefale dig at være mindst level 65 før du bevæger dig ind i den nye verden, ellers er sværhedsgraden nok en smule for høj.
newmap blood 1080 1445971012 800x450

Bloodborne har som bekendt en online-del, hvor spillere kan kæmpe mod andre spillere ved at invadere deres spil, eller man kan ringe en klokke for at få en anden spiller til at hjælpe sig med en svær bosskamp. For at undgå at der sker problemer med at folk som ikke køber den nye udvidelse, ikke kan spille online med dem som køber udvidelsen, så har From i sidste uge smidt en ny opdatering ud til hovedspillet. Opdateringen fylder lige omkring 10Gb. fordi at den indeholder selve udvidelsen og nogle nye tilføjelser til selve spillet. Der er kommet en ny klan som man kan tilslutte sig og nogle nye NPC'er du kan møde, de kræver ikke at du køber selve udvidelsen The Old Hunters. Du får også en nye klokke, ved at ringe med den på nogle nye steder i spillet, vil du kalde på en af de gamle jægere, de vil så bistå dig i dine kampe indtil de eller du dør, eller indtil du har overvundet en boss i spillet. Så sidder du fast i spillet nu, så er det en god ide at downloade den nye patch for at få hjælp til at komme videre, det kan jo være at en af de nye jægere kan hjælpe dig med at slå den boss du sidder fast ved.
newweapon 1080 1445971014 800x450

Den nye verden i The Old Hunters er fuld af nye og kendte monstre, der er også nye våben og boss kampe, ja der er endda nye magiske genstande som du kan bruge i spillet. Ligesom i Bloodborne er der også nogle skjulte hemmeligheder i den nye pakke, men det kræver en kvik hjerne at løse de hemmeligheder som ligger skjult i spillet. The Old Hunters pakken indeholder nogle fantasifulde nye våben, der er alt lige fra et stort voldsomt maskingevær til en arm fra Amygdala som du kan bruge til at smadre dine modstandere med. Disse våben er dog ikke meget værd til at starte med, de skal helst opgraderes før de er brugbare mod de nye monstre, men sådan var det jo også med alle våben i det oprindelige spil. Heldigvis har From Software valgt at lade en masse genstande ligge rundt omkring i de nye baner, specielt genstande som skal bruges til at opgradere våben med, på den måde slipper du for at genspille gamle dele af spillet for at samle de værdifulde sten. Efter et par timers spil, havde jeg et nye skydevåben som var niveau 7 og et slagvåben som var level 8, herefter var de perfekte til den nye udvidelse.
ludwig blood 1080 1445971009 800x450

Historien i Bloodborne er mørk og dyster, men den er også mystisk og svær at forstå for de fleste spillere, The Old Hunters pakken ændrer intet ved dette, jeg vil faktisk vove at påstå at den gør tingene mere uforståelige og en smule mere dyster. Historen om de gamle jægere foregår i en mareridtsagtig verden, hvor du blandt andet vil komme et smut forbi et gammelt laboratorie/hospital, der vrimler med plagede væsner som har været udsat for frygtelige eksperimenter. Tonen er faktisk en smule mere dyster end det man har oplevet indtil videre i Bloodborne, monstrene er også blevet mere grufulde og ulækre, specielt den første boss man møder er lidt af en spooky fætter. Han er en blanding af en hest og en ridder som er smeltet sammen til et vanvittigt monster, og han er heller ikke lige til at løbe om hjørner med, jeg havde ihvertfald store problemer med denne bosskamp, jeg kunne faktisk ikke gennemføre den før jeg fik hjælp fra en af de gamle jægere i spillet.

Udviklerne anbefaler som sagt at man er level 65 før man går i krig med udvidelsen, jeg syntes dog at jeg havde brug for en udfordring, så jeg gik igang med udvidelsen i min NG+ gennemspilning. Det betød at kampene mod monstrene og specielt bossene blev en smule sværere, i NG+ har modstanderne mere energi og de er lidt mere agresive. Den første boss i spillet havde ihvertfald utrolig meget energi, lidt for meget energi efter min smag, men det betød bare at jeg måtte blive bedre til spillet for at komme videre.
newmagic 1080 1445971010 800x450
Det endte faktisk med at min gennemspilning af udvidelsen blev en fed udfordring, det var ingen dans på roser, jeg døde mange gange fordi jeg dummede mig, men aldrig så svært at jeg smed mit joypad fra mig. Jeg er ingen mester til spillet, mine reflekser er ikke som de var for 20 år siden, så det tog mig lidt over 10 timer at gennemføre udvidelsen, og jeg er ikke færdig med spillet endnu, jeg føler at der venter flere små detaljer og historier gemt i The Old Hunters udvidelsen. Nogle spillere vil sikkert kunne rende igennem udvidelsen på meget kortere tid, men det er noget af det fede ved Bloodborne, selvom man har gennemført det en gang, så er der stadig udfordring gemt i spillet.

Jeg oplevede dog et par kedelige glitches i spillet. Inden den første boss kamp, kan man få hjælp af en Gammel Jæger, der er dog et stykke vej hen til bossen, på vejen støder man på en række modstandere. Lige inden den endelige kamp støder man på en lille heks på en klippe skråning. Hvis du ikke selv skynder dig over og slår denne modstander ihjel, så vil din partner gøre det for dig, desværre betyder dette (næsten hver eneste gang) at din partner vil sidde fast på klippen. Du kan ikke gøre noget som helst for at få ham ned, han står der bare og kigger dumt på dig, jeg oplevede dette mindst 5 gange. Der er også andre små glitches hvor man kan få en fjende (specielt de store) til at sidde fast i omgivelserne. Det er heldigvis små fejl som ikke ødelægger fornøjelsen ved spilpakken.  

Normalt er jeg ikke den store tilhænger af Udvidelsespakker, jeg har det på den måde at når jeg køber et spil, så skal det gerne være en komplet pakke, jeg er ikke interreseret i at skulle købe flere baner og våben for at få lov til at spille videre. Men i Bloodborne's tilfælde må jeg ærligt indrømme at jeg elsker den her udvidelse, den passer ind i historien og ruinerer ikke online delen for folk som ikke ejer udvidelsen. Jeg vil ønske at andre spil firmaer begyndte at lære fra From Software, de er mestre når det kommer til at fortælle en historie via udvidelsespakker, hvor ville det dog bare være fedt at prøve det samme i f.eks. Uncharted eller Grand Theft Auto.

Hvis du har Bloodborne stående derhjemme på din spilhylde, så må du ikke snyde dig selv for den her geniale udvidelse. Smid discen i din Playstation 4, download den nye patch 1.07, så er du klar til at spille endnu en fantastisk bid af et af årets bedste spil.

Bloodborne
The Old Hunters DLC
Format: Playstation 4.
Ge
nre: Action RPG
Ud
vikler: From Software
Udgiver: SCEE
Antal spillere: 1
Premiere: 24. November 2015

plus - Nye områder fuld af god udfordring of nye monstre.
- Fede nye våben.
- Forfriskende høj sværhedsgrad, selv for personer som er høj lever i forvejen.
- Lækker måde at tilføje DLC.
Vi giver den 95/100
minus - Der er stadig ikke ændret ved Frame Pacing fejl.
- Nogle små glitches.
Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.