JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Anmeldelse x 2 - Bad North og Kingdom: Two Crowns.

54386852 623166018132101 6772592104947318784 nJeg har ikke prøvet kræfter med så mange Indie titler endnu, og dem har jeg prøvet har ikke altid været noget der sagde mig noget. Det er såmænd ikke fordi jeg ikke kan lide Indie Spil, mere fordi at der for hvert godt spil findes et dårligt spil, så jeg var jo selvfølgelig spændt da jeg fik tilsendt de 2 spil jeg vil snakke om her.

 

Bad North review 1024x576Bad North ser rigtig hyggeligt og sødt ud når du først ser det, men der går ikke længe inden man finder ud af dette er ikke tilfældet. Spillet er en form for Tower Defence/Real-time strategispil, delt op i nogle felter fordelt på en tilfældig genereret ø. Du skal placere dine tropper på førnævnte ø for at forsvare øens huse mod nogle vilde vikinger. Nu er det heldigvis ikke sådan at du ikke kan flytte dine tropper rundt i disse felter, for det er nemlig dét det hele går ud på - at mobilisere og omrangere sig til det næste angreb.  Spillet starter blødt ud, fjenderne er langsomme og øen er rimelig basal, sådan at du nemt kan lægge en plan for hvordan du skal nedkæmpe fjenden. Inden længe spiller du måske en bane der ligner en du har spillet før, men her kan der være en ekstra bølge af fjender eller måske endda nogle nye fjender. Dette gør at du hele tiden er på vagt og i gang med at udtænke en ny plan. Banerne i sig selv ser rigtig hyggelige ud og har sådan lidt en ”blød” følelse, det virker meget uskyldigt – altså lige bortset fra blodsprøjt fra de afdøde fjender osv.

54519754 2531266420235100 4622819767659528192 nDu begynder med 2 generaler der styrer hver der lille gruppe soldater på omkring 8. Det er dit job at sørge for at disse generaler ikke dør, for gør de det, er de væk for altid, mister man et par krigere vil disse dog være med igen i næste runde. Man kan max have 4 generaler på banen ad gangen.  Efter en bane er slut, kommer man tilbage til et kort over banende hvor de generaler du har brugt først kan bruges i næste runde. Disse runder igangsætter du selv ved hjælp af ”Next Round” knappen på skærmen. Du kan se hvor mange generaler du har brugt ud fra hvor mange du har f.eks. 4 ud af 6, det vil sige du kan godt starte en ny bane med kun 1 eller 2 generaler. For hver bane man gennemfører, får man noget guld der kan bruges på at opgradere disse generaler og deres hær.  Der findes 3 forskellige hærtyper – bueskytter, spydmænd og et helt regulært infanteri men sværd og skold. Der findes også opgraderinger indenfor hver hærtype så som pileregn osv.

Der hersker en form for sten, saks, papir i måden man vælger at opgradere sine tropper, f.eks. spydmænd kan ikke angribe når de bevæger sig og buemænd er svage i nærkamp. Idéen med spillet kan jeg rigtig godt lide, men jeg må desværre sige at jeg hurtigt kørte træt i det. Jeg syntes at det var meget af det samme hele tiden, og laver du en fejl i din opsætning eller lignende dør dine folk nemt og du må starte forfra. Dette er jo selvfølgelig det der gør det værd at spille, at man ikke må miste for mange folk osv.

54730649 2670115533005397 6586793803997249536 nSom sagt er spillet et rigtig fint lille spil, som du kan starte op og spille en bane eller to. Så hvis du kan klare de hårde konsekvenser der kommer med at vælge en forkert opsætning, så er Bad North måske noget for dig.

Bad North
Format: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch og PC.
Genre: Real Time Strategy
Udvikler: Plausible Concept
Udgiver: Raw Fury
Antal spillere: 1
Premiere: 20. August 2018
plus

- Et anderledes strategispil
- Hyggelig grafik
- Nemt at lære, svært at mestre.               

65
minus

- Bliver hurtigt ensformigt.                                                                                         

 
 

 

Videre til den næste titel! Kingdom Two Crowns.

UHpiHP0yXOplxH7rCzdAG8YgUX1qc1n2

Her har vi at gøre med et spil jeg er blevet ret vild med. Hvorfor? Spillet er utrolig simpelt med dets 2D horisontale spillemekanik, men alligevel har det en stor dybde med de ting (baggrunde osv.) i de forskellige baner og derudover er der rigtig mange små sjove ting at udforske. Du spiller en monark i et fremmet land hvor du ikke har noget kongerige eller undersåtter. Nu handler det om at få opbygget et rige. I det her spil kan du komme rigtig langt med penge, jo flere penge jo bedre. Det jeg mener er at du smider lidt til vagabonderne og vupti så har du en undersåt som tjener dig. Hovedelementerne i spiller er som følger, byg, udforsk og forsvar. Ja, for hvor der er penge er der også grådighed. I spillet her er grådigheden nogle små alien lignende monstre der kommer fra hver side af den horisontale bane. De vil tage guldet fra dine undersåtter, hvis det sker, mister de deres loyalitet til dig og vender tilbage til livet som vagabond. Simpelt ikke? Men der er mere end bare det. Det er her bygge delen kommer ind i billedet. Som nævnt før så skal du bruge penge til at få undersåtter. men du skal også bygge mure og tårne til dine bueskyttere, så du kan forsvare dig og din borg, men her kommer der en lille ting som du skal være meget opmærksom på, du kan ikke fortryde en beslutning.

48360089 1126113277547139 330050365338681344 nAltså sender du ”håndværker” ud for at fælde et træ når natten er ved at falde på, så løber de ligeså trofast ud og fælder det træ eller prøver i hvert fald, fordi grådigheden kan også tage deres udstyr fra dem f.eks. deres hammer eller bue osv. Om dagen når de små monstre ”sover”, handler det om at udforske og finde flere undersåtter så disse kan finde andre måder at tjene penge på, eller generelt bare hjælpe dig i udbygningen af dit rige. Der er også flere øer eller lande du kan rejse til, dette gør du ved hjælp af dit skib som du selvfølgelig skal bruge penge til at fikse. Man finder hurtigt ud af når man spiller, at der er noget andet man skal bruge til at opgradere/frigøre ting, nemlig ædelsten! Disse kan dog ikke findes i den første bane, det vil sige at du er nødt til at fikse dit skib, så du kan sejle hen til et nyt land. Her finder du kister, nogle med guld og nogle med ædelsten. Hver gang man sejler til et nyt land, starter man sådan set forfra, bortset fra at du beholder dine penge og ædelsten, samt det antal undersåtter du har fået med på skibet.  

Nu vil jeg gerne snakke lidt om grafikken. Det Kingdom: Two Crowns byder på er noget helt specielt, ja det er meget retro og skal ligne et af de spil vi spillede for 2 årtier siden, men det er utrolig velpoleret og smukt i sin helt egen facon. Tag f.eks. bare vandet, der er en helt fantastisk dynamik i det, og det er meget livagtigt med genspejlingen af det der sker på land. Og baggrundene fortæller sin egen historie om det sted du nu er, f.eks. 2 store statuer meget langt væk der rækker hver deres krone til hinanden.

53591713 790243494682059 4877032357854445568 nSpillet kan også spilles i lokal eller online co-op, det er her jeg syntes det for alvor bliver rigtig sjovt! Det hele bliver lidt sjovere og til dels også nemmere når man er to. På den måde at man hurtigere kan udforsk, f.eks. mens den ene bygger kan den anden finde kister og lignende. Noget der irriterede mig en smule, var at det er minimalt hvad du får at vide med hensyn til hvad de forskellige opgraderinger gør osv, så der er ikke andet for bare at prøve sig frem. Som sagt før er alle beslutninger permanente, så det handler om at tænke sig lidt om inden man bare bruger løs.

En anden ting jeg også vil rose er musikken! Det er et fænomenalt soundtrack spillet har. Jeg lyttede faktisk til soundtracket mes jeg skrev denne anmeldelse, musikken er simpelthen så beroligende og nydelig! Jeg føler det er mig der er på opdagelse i et nyt og spændene land, og får kun lyst til at opleve og høre mere.

For at opsummere, et kanon godt spil, som ser simpelt ud men har masser af dybde. Du kan bruge mange timer på at udforske den smukke verden i spillet og ikke mindst, lytte til det helt fantastiske soundtrack.

Kingdom: Two Crowns
Format: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch og PC.
Genre: Action/Strategi
Udvikler: Coatsink, Noio
Udgiver:
Raw Fury
Antal spillere: 1
Premiere: 11. December 2018
plus

- Meget strategi i minimalistisk form.
- Flot Pixel grafik stil, velpoleret.
- Meget at opdage/udforske.
- Muligheden for at spille co-op.
- Lækkert Soundtrack.               

85
minus

- Manglende besrkivelser på opgradering/køb.
- Man kan ikke fortryde en kommando eller opdatering.                                      

 
 
Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.