JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Pro Evolution Soccer 2013: Første demo indtryk

01Det er nu lidt over en uge siden at den første demo af Pro Evolution Soccer 2013 også kaldet PES2013 blev frigivet og det er derfor nærliggende at tage et kig på hvordan denne lever op til de forventninger som især undertegnede, har til dette års udgivelse.
Sidste års udgivelse i serien var for mange en gedigen skuffelse da spillet på mange måder virkede kantet, urealistisk og alt for hurtigt, og man skal efterhånden helt tilbage til PES5 og PES6 for at finde nogle spil i serien som virkelig formåede at fange spillerens opmærksomhed uden at skuffe med manglende features og andre manglende tiltag.

Det var med denne viden i baghovedet at undertegnede satte sig ned i sofaen og startede PES2013 demoen med håbet om at de forgangne års skuffelser ville blive slettet af et bragende godt spil, men samtidig også med en frygt for at der skulle gå et helt år mere før at der kunne rettes op på eventuelle fiaskoer.

Spørgsmålet er så bare hvad blev resultatet?

Spillets interface ligner noget man har set før og der er ligesom i sidste års demo ikke åbnet op for andre muligheder i demoen end venskabskampe og kampe i libertadores cuppen.
Nogle enkelte steder i menuerne er der foretaget ændringer som medvirker til at gøre spillet mere overskueligt og nemmere at gå til for nye spillere, som eksempel kan nævnes at menuerne inden hver kamp er lagt ned i bunden af skærmen nu, hvilket giver et bedre overblik over de to holds opstillinger og trøjevalg.
Det eneste minus er navigationen i forbindelse med holdets taktik som godt kan virke indviklet og skræmmende, og især nye spillere kan let blive forvirret over hvordan man helt nøjagtigt sikre sig at de rigtige spillere bliver sat ind på banen og får de rigtige taktiske instruktioner.

I demoen er det, bortset fra libertadores holdene, kun muligt at vælge imellem fire hold: England, Portugal, Tyskland og Italien. Dette fungerer fint for en demo og det er egentlig udmærket af Konami at give spilleren mere end bare to muligheder som ofte kan ses på denne type spil.

Rent grafisk ligner spillet udgivelsen fra sidste år, dog er der kommet mange små nye animationer som er med til at gøre det hele mere realistisk.

02

Det helt store element ved dette års udgivelse af PES har været gameplay delen og det er da også her at man virkelig mærker de ændringer som teamet bag serien har foretaget.
De tre store hovedpunkter i år for PES har været: fuld kontrol, spiller id og bedre AI, og dette kan mærkes når først kampen fløjtes i gang.

Spillet virker i år i et mere ”rigtigt” tempo end de forgangne år og føles ikke som et arkadespil men mere som rigtig fodbold hvilket må siges at være et stort plus.
Fra første kamp bliver fløjtet i gang, mærker man derudover den glimrende styring som Konami har implementeret og det føles virkelig som om, at man som spiller kan gøre hvad man gerne vil, uden at det bliver for besværligt, dette kan være alt lige fra et time sine førstegangsberøringer til at lave en finte der sætter to mand af.
Konami skal her have stor ros for deres arbejde og der er virkelig sket noget siden sidste udgivelse.
Dette kan ligeledes siges om AI’en som i år er blevet markant klogere og alt lige fra målmændene til angriberne er nu blevet bedre og har fået en meget bedre forståelse for hvad der egentlig sker på banen.
Et sidste element som virkelig imponerer undertegnede er det proklamerede spiller ID.
Konami lover at dette vil medføre at hver ”kendt” spiller vil være tydelig at adskille og her må man virkelig give dem ret. Da jeg i min første kamp blev driblet af Ronaldo, hvorefter han kanonerede et skud op i trekanten, sad jeg tilbage med den største wow følelse jeg længe har haft over et tiltag i PES serien, og efter adskillige timers spil blev det kun tydeligere at alle spillerne på banen virkelig var unikke og lignede deres virkelige jeg utroligt meget.

Så spørgsmålet er: er PES2013 en succes eller en fiasko?

Selvom denne første demo kun skulle være billedet på et halvfærdigt produkt, må jeg sige at jeg er solgt.
Jeg har de sidste 6-7 år ærgret mig over det kæmpe potentiale som Konami ikke har formået at indløse i hver enkelt udgivelse de har lavet, men i år må jeg tilstå at jeg ikke kan vente på at spillet kommer ud, da jeg mener det har elle de elementer bygget ind i sig som spillet skal have for at blive en kæmpe succes.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.