JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Hjælp dig selv på vej til at blive en bedre gamer.

losingGaming er mere og mere konkurrencepræget, føler du ikke at du udvikler dig nok som spiller? Så prøv at læse denne artikel der måske kan trække dig selv op og blive en bedre spiller.

Jeg har i mange år spillet online spil, lige fra multiplayer, co-op til store MMORPG's. Alle spil stiller dig en udfordring fra start som skal overkommes. De udfordringer kan være AI eller virkelige spillere som din nabo eller en person fra det fjerneste hjørne af Østrig.
Jeg har altid spillet mine spil for at have det sjovt. Det er for mig det vigtigste men som med mange online spil gælder det om at være bedre end din modstander. Jeg ser mig selv som en 'casual' spiller og når det så er sagt, så vil jeg gerne understrege at jeg er konkurrence-menneske med stort K.
Bevares, jeg kan tåle at tabe en Fifa-kamp, en runde i Battlefield eller hvordan min virtuelle slagmark ser ud. Sejren.. den går jeg altid efter! Så selvom jeg og andre er casual gamere, så betyder det ikke at vi ikke har lyst til at blive bedre og bedre til de spil jeg holder mest af.
Jeg mener at den rette mentalitet er en kæmpe faktor i gaming-verdenen. 'Skill' er vigtigt men samtidig også et af de største debatemner på mange forums. Alle har en mening om det og det kan diskuteres til ukendelighed.
Dine evner er hvad du vil have dem til at være.. læs dette igennem med hvad DU mener det er. Det kan være du er den bedste 'teamplayer', i toppen af leaderboards eller såmænd bare gerne vil vinde næste runde som hold.

Sore-losers-ruin-online-gaming-1066659

 

En vigtig ting at holde ud af hovedet er at sige. "Det der har jo intet med skill at gøre!!" Eksempel; En modspiller har fjernet dig fra overfladen med den samme granat-kaster hele runden. Det er spild af tid og når den hænger i dit baghoved så vil det altså hindre dig i at yde dit bedste.
Dit næste træk er at finde en måde at justere din stil og fremgangsmetode til at overkomme og se om du kan finde noget der kan counter din modstander. Der er masser af metoder, det er bare med at finde dem. Bliv ved med at sig til dig selv at netop den modstander ikke må få flere point på din bekostning. For at udvide eksemplet, så lad os sige at Ole med granat-kasteren dækker en gade og alle der stikker snuden frem, får en granat i synet. (Og nej, jeg vil IKKE sige han camper, da jeg mener det ikke eksisterer.)

I stedet for igen og igen prøve at storme frem uden dæk ild eller cover for at tage Ole ud af spillet, så tænk ud af boksen. Kan du komme udenom? Lægge røgslør ud? Der er stort set altid en måde.. og når du finder den og endelig står bag ham og giver ham et velfortjent nakkeskud, så er det en FED følelse, du var smartere end ham og vandt din lille personlige kamp.
Han var bedre end dig fordi du typisk var alt for forudsigelig, men husk på han var ligeså forudsigelig ved at stå og dække det samme sted.
Kig på alle nederlag som en lektion i hvad du gjorde forkert, og inden nogen siger at det var held, så smid det ud af vinduet. Alle er heldige engang imellem, det gælder også dig. Der vil typisk altid være nogen der er bedre end dig og mig.
Lad os sige at vi sidder med en team-deathmatch og der er en spiller på det andet hold der simpelthen styrer showet. Hvor mange vil holde sig væk skal du gå efter struben! Du vil måske tabe, men du vil lære af det. Vinder du, har du gjort noget rigtigt.
Hvorfor er han så god? Bruger han 'billige tricks' som f.eks. et våben ikke alle har?

Slå det ud af hovedet igen fordi du kan ikke bruge det til noget. De folk der ligger på toppen af ranglisterne er der for en årsag, de kender alle hjørner, alle våbens plusser og minusser og til sidst; Han udnytter hver og enkel lille metode inden for spillets regler og grænser til at vinde. Her mener jeg ikke koder eller hacking.

At kalde noget 'en billig metode' er en undskyldning for ikke at lære at finde en måde at smadre den metode på.

En anden måde og blive bedre på er at går fra 'Normal mode' til 'Hard mode'. Jeg har altid selv spillet normal mode for så senere at tage kampen på Hard. Det seneste stykke tid har jeg selv lagt ud med starte på Hard. Hvorfor? Udfordringen selvfølgelig, men når mange ser 'Hard mode' så går man også ud fra at det er super svært. Det tvinger os til at have en mere forsigtig tilgang til spillet og det lærer os at udnytte mange af de værktøjer spillet giver os til dets fulde potentiale, når man lærer det så er man selv på et højere niveau.
En anden ting er træning.. det kan være en god ide at træne med ting der ikke nødvendigvis er ens favorit, men det lærer dig fordelene og ulemperne ved dem. Det kan være alt lige fra maps, våben, classes og så videre. Når du lærer grund-delen i alle aspekter af et spil, så ved man også nemmere hvordan man overkommer dem, eller finde dets svage punkter.

4520115-directions-road-sign-for-success-failure-frustration-and-downfall


Som nævnt, spiller vi for at have det sjovt, det kan man sagtens gøre på højere niveau og stadig have det sjovt med det, personligt tror jeg vi alle opnår en form for tilfredsstillelse når vi klarer en bane eller lignende der virkelig trak os ud på kanten af sædet og som efterlod os med svedige håndflader.
For at blive bedre, og det gælder mange ting i livet kræver det at vi tager chancer! Vi skal UD af den lille trygge som kaldes 'Comfort-Zone'. Det gælder både elever, idrætsfolk og mange andre ting her i livet. Holder du dig kun til det du er god til, er din udvikling minimal.

Husk på at i spil, er der ikke rigtig nogle konsekvenser udover at du måske er nødt til at prøve igen. Så der skal da tages chancer og når det lykkes.. indrøm det. Det er fedt!
En anden ting til at blive bedre er at lære af andre. Læs artikler om det spil du spiller, kig videoer på youtube og lur lidt tricks af, det er der ingen skam i. Brugeren har typisk lagt det op som enten hjælp til dig eller pral. Udnyt det.
Jeg vil slutte af med at sige at alle har gode og dårlige dage, nogle dage er du på toppen og føler du er på niveau med dem helt op toppen, andre gange vil tingene simpelthen ikke som du vil det. Accepter at når du bliver sur, frustreret eller hidsig på det, så tag en pause og lav noget andet. Sørg for at du slapper af når du spiller og at du vigtigst af alt har det sjovt når du spiller!

God gaming!

 

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.