JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Xbox One og Playstation 4. Slut med Brugte spil.?

drm-no

Nu er både Playstation 4 og Xbox One officielt blevet annonceret. Begge maskiner ser ud til at bringe en masse nyt til markedet, desværre ser det også ud til at begge maskiner ikke bliver særlig bruger venlige når det kommer til at sælge sine brugte spil.

DRM er en ting som blev indført for at stoppe pirater i at kopiere spil. Det startede simpelt med en kode eller andet som skulle indtastes, men det fik piraterne hurtigt bugt med. Seneste skud på stammen af DRM, kunne vi opleve med spillene Diablo 3 og Sim City. Begge disse spil krævede at man var online med sin PC, så man loggede på udviklernes servere og på den måde verificerede at man var den retmæssige ejer af spillet.

 

Desværre beviste både Diablo 3 og Sim City at dette ikke fungerer optimalt. Begge spil havde store problemer med serverne da de landede i butikkerne, hvilket betød at folk ikke kunne spille de spil de havde købt for deres hårdt tjente penge. Der fandtes nemlig ikke nogen offline mode, som gav spilleren mulighed for at spille singleplayer uden at være koblet op med deres servere. Både Sim City og Diablo 3 blev slagtet i medierne for dette, det forhindrede desværre ikke spillene i at sælge en masse kopier.

Nu ser det ud til at både Microsoft´s og Sony´s næste konsoller vil have en form for DRM, som vil forhindre folk i at sælge sine spil igen. Vi ved ikke helt præcist hvordan dette vil fungere. 
Jeg forestiller mig dog at det vil fungere sådan her: (husk dette er kun min teori)

- Du køber et nyt spil i en handel.
- Når dette spil kommer i din konsol, så vil spillet blive låst til din konsol eller brugerprofil. 
- Du kan herefter kun spille dette spil på den konsol/profil hvor spillet et blevet registretet.

Dette vil betyde at du ikke kan låne dit spil til en kammerat eller sælge det videre. Microsoft har dog lovet at de vil indføre en måde at vidersælge sine spil til bestemte handler. Vi ved dog ikke noget om dette specifikt endnu. Det betyder dog at du kun kan sælge dine spil til bestemte handler.

Så det vil betyde at det er fuldstændig slut med at låne spil fra sine venner, købe brugte spil igennem QXL, DBA eller hvor man nu foretrækker at købe sine spil. Samtidig tyder det på at din konsol skal være forbundet til en server mindst en gang om dagen, for at verificere at din bruger ejer rettigheden til at spille de spil du har købt for dine egne penge.

Jeg personlig, som passioneret spiller, kan ikke lide tanken om dette. Igennem alle mine 30+ år som gamer, har jeg altid lånt spil til og fra mine venner, har altid købt brugte spil og har på den måde haft råd til at købe nye spil. Havde det ikke været for muligheden for at sælge mine spil igen, så havde jeg aldrig haft råd til at købe nye spil. Så nej tak Sony og Microsoft, jeg kan ikke lide jeres nye DRM tiltag.

Hjemmesiden Neogaf.com LINK har åbenbart samme mening som mig, derfor har de startet en bevægelse som forsøger at gøre Sony og Microsoft opmærksom på, at vi som spillere ikke er tilfredse med deres nyeste tiltag.

Det er faktisk et ganske simpelt tiltag. Ved hjælp af Twitter spreder de deres budskab. De henvender sig først og fremmest til de ledende personer hos Sony, som har en twitter profil.:

Shuhei Yoshida (president of worldwide studios) @yosp (easily the
highest level person on twitter and quite accessible)

John Koller
(head of hardware marketing) @jpkoller (dude has like 150 followers -
heh)

Guy Longworth (senior vice president PlayStation Brand
Marketing) @luckylongworth

Scott Rohde (PlayStation
Software Product Development Head for Sony Worldwide Studios America)
@rohdescott

De sender simpelt hen bare en tweet til disse personer og inkluderer disse 2 hashtag #PS4NoDRM #PS4USEDGAMES. Sammened en  personlig tekst, som beskriver din mening om emnet.

Allerede nu ser det ud til at trende rimeligt højt på twitter, og med alle spilleres fælles hjælp skal vi som spillere nok få vores mening igennem.

Så hvad venter du på..? sig din mening på twitter eller et andet sted på nettet.. vi lever i en tid hvor vi har muligheden for at sige vores mening via internettet, det er ikke sikkert det hjælper, men det skader heller ikke at forsøge at gøre en forskel.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.