JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Preview: Killzone Mercenary

killzonemercenaryHer i sommervarmen har vi fået tilsendt en preview udgave af Killzone Mercenary til Playstation Vita. Sidder du og smelter i sommervarmen og savner et spændende FPS spil til din Vita, så læs med her og se om Killzone er noget for dig og din Vita.

 

Killzone er Sony´s es i ærmet når det kommer til futuristisk FPS action spil, serien er repræsenteret på alle Sony´s konsoller siden det første spil udkom på Playstation 2, nu er tiden snart inde til at Vita´en får sit helt eget Killzone spil. Killzone Mercenary udkommer den 4. September i handlerne herhjemme, vi har været så heldige at modtage en preview udgave, hvor vi får lov til at kæmpe os vej igennem en hel bane som varer ca. 30 minutter.

original

Vi indtager rollen som lejesoldaten Arran Danner. Danner er hyret til at hjælpe ISA soldaterne med at nedkæmpe Helghast soldaterne på deres hjemplanet. I banen vi har prøvet skal Danner hjælpe ISA med at tage kontrol over nogle kanoner, der skal bruges til at skyde Helghast rumskibe ned fra himlen med.

Allerede fra første sekund du tager kontrol over Danner i spillet, er du ikke i tvivl om at det er et rendyrket Killzone spil du har i din Vita. Grafisk er spillet ikke mindre end et mesterværk, det er utroligt hvad Guerrilla Cambridge har formået at få ud af Vita´en. Havde jeg ikke vidst bedre så havde jeg troet jeg sad og spillede Killzone 2 på min Vita. Det er specielt belysningen i spillet som overrasker, måden genstande reflekterer på vægge og gulve, det ser virkeligt fantastiskt ud. Det er selvfølgelig ikke det eneste, det er bare en del af pakken, som er med til at gøre Mercenary til en helt speciel oplevelse på Vita´en. Det er dog ikke kun lutter lagkage, der er et par steder hvor man kan se dette er et Vita spil og ikke et Playstation 3 spil. Nogle eksplosioner og bygninger er lidt kornede, samtidig med at der engang imellem er en mærkelig blinkende kant på nogle af personerne. Dette er dog ikke noget man vil ligge mærke til når man fordyber sig i spillet, og nyder det underholdende gameplay.

original1

En dejlig ting ved Playstation Vita er de to små styrepinde den er udstyret med, disse styrepinde er perfekte til FPS spil som Killzone Mercenary. Styringen fungerer perfekt, jeg havde ikke et enkelt øjeblik problemer med at styre Danner rundt på sin mission. Du skyder og sigter med skuldertasterne mens du lader dit våben, går i dækning eller løber ved hjælp af de 4 kendte playstation knapper. Berøringskærmen bliver dog også brugt, du kan blandt andet skifte våben eller bruge genstande i banen ved at røre ved nogle knapper som er på skærmen. Det fungerer faktisk rigtigt godt, og til dem som hader alt som hedder berøringsskærme, så kan jeg berolige jer med at de fleste funktioner kan udføres ved hjælp af tastetryk istedet for at trykke på skærmen.

Hvis du er tæt på en af dine fjender kan du trykke på trekant tasten eller på skærmen, så kommer der en quick time event frem på skærmen, hvor du hurtigst muligt skal bevæge din finger i pilens retning på skærmen. Dette er faktisk den eneste del af spillet hvor du ikke kan bruge tasterne istedet. Det er dog ganske simpelt og fungerer rigtig godt, faktisk føles dette som en meget naturlig del af spillet efter ganske kort spilletid.
Der er masser af forskellige våben i spillet, du kan dog kun bære to våben på en gang. Heldigvis er der rundt omkring i banerne nogle kasser hvor man kan kontakte en våben sælger. Har du penge så har han våbnene til dig, der er masser af lækre kendte våben. Sniper-rifler, shotguns, håndpistoler, granater og meget mere. Som sagt så koster de penge, dem får du ved at dræbe fjender, udføre mini opgaver og meget andet. Jo flere modstandere du dræber samt hvordan du dræber dem giver dig flere penge, så det gælder om at være cool i kampens hede for at få så mange penge som muligt.

20130724055825

Banen som er i denne demo, er meget åben. Det betyder at der er flere forskellige veje til dit mål. Det er dejligt forfriskende at se i et Killzone spil, som ellers er kendt for at være meget lineære og uden den store variation. I Mercenary er det dig som bestemmer vejen, og dig som bestemmer fremgangsmåden. Du kan f.eks. vælge at bruge et meget larmende og ødelæggende våben for at storme direkte igennem banen, eller du kan vælge lydløse våben og snige dig rundt om fjenderne, der er masser af muligheder.

Der er 3 sværhedsgrader i demoen, let, mellem og svær. Fjenderne´s kunstige intelligens ændrer sig i takt med at du hæver sværhedsgraden, spiller du på let så beskytter fjenderne sig ikke så meget, de er forholdsvis nemme at dræbe. Skifter du derimod til mellem eller svær, så er det en helt anden historie. Jeg oplevede situationer hvor fjenderne sneg sig ind på mig bagfra, eller smed sig på jorden for at få et bedre sigte på mig, jeg var faktisk meget overrasket over hvor varierende og god den kunstige intelligens er.

original3

Efter at have spillet den her lækre appetitvækker til spillet, så glæder jeg mig bare endnu mere til det bliver den 4. September hvor jeg får lov til at spille det fulde spil. Det er et underholdende FPS spil med supersprød grafik og lyd i håndholdt form. Så når varmen så småt er begyndt at forsvinde i Danmark, så er det godt at man har sin Vita til at holde varmen i fingrene med.

 

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.