JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Preview :Tearaway - Playstation Vita.

main logo tearaway 0Folkene bag de fantasifulde Little Big Planet spil, Media Molecule er snart klar med deres første spil til Playstation vita. Tearaway er navnet på spillet, Joypad.dk har haft fingrene i en preview version af spillet, du kan læse vores mening om de baner vi fik lov til at spille her.

 

Da jeg var en lille knægt så jeg frygteligt meget børne-tv, et af de programmer jeg husker allerbedst er nok de små korte udsendelser med Jørgen Clevin. Han klippede og klistrede alt imens han fløjtede og nynnede sjove melodier. Det inspirede mig faktisk til at besøge biblioteket for at låne papirklip og origami bøger, dem morede jeg mig meget med lige indtil Commodore 64 bankede på min dør. Vi er nu i et helt nyt årtusinde og jeg har ikke klippet eller klistret siden jeg var en lille ung knægt, men heldigt for mig så har Media Molecule kombineret papirklip og computerspil i Tearaway.

Tearaway - 01

Tearaway fortæller historien om dig, ja det er skam rigtigt det er dig som er hovedpersonen i spillet, du indtager ved hjælp af Vita´ens kamera rollen som Solen. Du spiller dog ikke som dig selv i spillet, du styrer et brev som skal leveres til solen. Ja igen læste du rigtigt, et brev, det er dog ikke et helt normalt brev, det har nemlig ben, arme og et hoved. Du kan endda vælge om du vil styre et kvindeligt (Atoi) eller et mandligt (Iota) brev. Det lyder måske en smule forvirrende men det er faktisk ganske simpelt, du styrer budbringeren og det er din opgave at levere brevet til dig selv, solen.

Previewet som vi har fået tilsendt fra Sony indeholder de første 5 baner i spillet, det gav os rig mulighed for at se en stor del af spillet. Tearaway er et platform spil, men vores lille budbringer kan faktisk ikke hoppe så du må hjælpe ham. Er der en forhindring i vejen, kan du ved hjælp af bagsiden på din Playstation Vita trykke dine fingre op igennem skærmen og flytte forhindringen. Det er dog kun en af de unikke ting du kan gøre med bagsiden af din Vita, senere i spillet skal du f.eks. placere din budbringer på en tromme og trykke på bagsiden igen, dette bevirker at budbringeren hopper op i luften. Media Molecule har faktisk formået at udnytte den trykfølsomme bagside optimalt, i de fleste spil har jeg været irriteret over at man skal bruge den, men i Tearaway synes jeg at den fungerer som udvikleren af Vita´en havde forestillet sig.
Jeg skrev faktisk lige at budbringeren ikke kan hoppe, men bare rolig det lærer han i løbet af spillet. I løbet af spillet vil han nemlig lære en masse nye færdigheder som ruster ham til hans fantastiske eventyr.

3847 photo-touch

I Tearaway er alt lavet af papir, det eneste som ikke er af papir er faktisk dit ansigt oppe i solen, men modstandere, baggrunde, figurer og alt andet er lavet af den smukkeste papirkunst. Du styrer din lille spillerfigur rundt i verden, på denne tur møder du en masse sære skabninger som har brug for din hjælp. Den første skabning du møder er en egern konge, desværre har han mistet sin krone, sådan en krone er dog ikke nem at finde, havde det været et hvilket som helst andet spil end Tearaway, så havde du sikkert skulle lede efter denne krone. Det skal du dog ikke i Tearaway, her skal du tegne kronen på et ark, klippe den ud og så klistre den på egern kongen.

Når du skal klippe og klistre bruger du den trykfølsomme skærm på Vita´en. Spillet skifter til en skærm hvor du kan vælge forskellige farver papir, disse kan du tegne på med din finger, ved hjælp af en saks kan du klippe din tegning ud. Du kan kombinere flere forskellige farver af papir ved at klistre dem sammen. Når du er tilfreds med dit mesterværk kan du klistre det på figurene i spillet, du kan endda klippe ting ud og klistre dem på din egen spilfigur, på den måde kan du style din helt egen lille superhelt. Er du typen som ikke gider at klippe og klistre, så kan du købe nogle af de færdige figurer for de penge du kan samle i spillet. Papirklipnings-delen fungerer udmærket, desværre er skærmen på Vita´en en smule for lille, det bliver hurtigt lidt upræcist og besværligt hvis du har store fingre. Men giver man sig god tid kan man skabe nogle flotte klistermærker.

tearaway 02

Spilleren får i løbet at spillet også hænderne i et lille papir-kamera, dette kamera kan du bruge til at tage billeder af alt som du har lyst til. Kameraet har dog også en helt speciel funktion, nogle af tingene i Tearaway er nemlig uden farve, ved at tage et billede af denne hvide genstand får den sine farver tilbage. Når du har taget sådan et billede så får du faktisk opskriften på at lave denne figur i papir. Ved at gå til hjemmesiden www.tearaway.me kan du logge på med din bruger og downloade brugsanvisninger til at lave disse figurer. Det er en sjov lille detalje, men nok ikke noget de fleste spillere vil gøre brug af, jeg synes dog det er enormt sjovt at lave disse figurer ud af papir, det får min indre Jørgen Clevin frem.

Tearaway er smukt spil med masser af charme og stil, jeg forelskede mig i stilen lige fra første øjeblik jeg startede spillet. Styringen er god, men kameravinklerne er ikke altid helt perfekt, man kan for det meste styre kameraet selv, nogle gange er kameaet dog låst fast, i de situationer oplevede jeg engang imellem at jeg sad fast i baggrunden fordi jeg ikke kunne se min figur.
Musikken i spillet er virkeligt noget for sig selv, den oser simpelthen bare af charme, den passer perfekt til stilen i spillet, det er også dejligt at musikken er dynamisk så den tilpasser sig den situation du befinder dig i. Jeg må virkelig rose Media Molecule for at skabe noget fantastisk fængende musik, jeg skal helt sikkert have fingrene i soundtracket til spillet. Lydsiden er lige så god, man kan høre fugle,vinden og andre ting hele tiden, det lyder rigtigt godt. Grafik, musik og lyd er med til at skabe en unik lille spilpakke som jeg ikke har oplevet før.

Jeg kunne skrive meget mere i dette preview af Tearaway jeg har haft fingrene i, men vil dog hellere slutte med at fortælle at jeg elsker det jeg har pøvet indtil videre, Tearaway føles friskt og anderledes, der tilføjes hele tiden nye ting og du føler at du gør fremskridt alt imens du nyder charmen og stilen i spillet. Jeg glæder mig ihvertfald til at det fulde spil lander i min Vita engang i November i år.

 

 

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.