JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Playstation 4 - Hands on

playstation-4

Hands on med Playstation 4, kontroller og spil.

I fredags besøgte jeg Sony Playstation hos Nordisk Film i Valby, efter lidt over 3 timer i selskab med den kommende konsol fra Sony, kontrolleren der følger med og en fin bunke spil, har jeg smækket en lille artikel sammen så du kan læse om mine oplevelser med Playstation 4.

 

Jeg vil starte med at sige at vi ikke må anmelde nogle af spillene endnu, da dette var et preview event. Der var heller ikke nær tid nok til at lave et retfærdiggørende indtryk af noget som helst alligevel.
Jeg kommer derfor blot med mine indtryk og min oplevelse med selve konsollen og kontrolleren i denne artikel.
Desværre har heller jeg ikke haft mulighed for at se maskinens menu system, så det vil jeg heller ikke komme ind på, desuden har jeg heller ikke haft mulighed for at lege med ''share knappen''.

DSC 0016

Konsollen.
Mit første indtryk da jeg kom ind i lokalerne og så maskinen i levende live for første gang var, at den faktisk var noget mindre end jeg egentligt forventede at den ville være. Designet er, som du sikkert er klar over, meget minimalistisk lidt på samme måde som Nokia's Lumia telefoner, som fanger din opmærksomhed alligevel. Den bliver faktisk flottere og flottere jo længere man betragter den, den flotte lysstribe i toppen/siden (alt efter om den ligger ned eller står op) er bestemt også med til at færdiggøre det komplette design.

Tænd/sluk og ''eject disk'' knapperne passer godt ind i designet af maskinen, i og med at de er ''integreret'' i maskinen, og man derfor ikke ser dem, medmindre man står og kigger efter dem eller skal bruge dem.
Maskinen bliver leveret med en harddisk med 500 Gigabyte plads, hvilket jeg lidt frygter hurtigt vil blive fyldt ud. Sony beroliger dog med at denne nemt kan udskiftes hvis behovet skulle være der.

Maskinen blev af Sony præsenteret som ''den kraftigste konsol nogensinde'' hvilket lyder enormt flot, men det er ikke noget jeg på nuværende tidspunkt vil lægge alt for meget i.

Men at maskinen trods alt er 16 gange stærkere end Playstation 3 er, taler lidt for sig selv i det aspekt.

DSC 0006sdfghjkDSC 0020ggggfgf 

Kontrolleren.

Dette er hvad jeg selv har set mest frem til, at komme i personlig kontakt med, på grund af de enorme ændringer og tiltag Sony har lavet med den.
Igen blev jeg overrasket over hvor meget mindre kontrolleren var i forhold til mine forventninger.

Den er dog stadig større end Dualshock 3 som vi kender den i dag. Der ligger samtidig noget mere vægt i den, plus den har fået en mere behagelig overflade.

Det vil f. eks ikke. længere være et lige så stort problem med at kontrolleren smutter rundt mellem svedige fingre.
Den ligger noget bedre i hånden på grund af størrelsen og det mere ''ergonomiske'' design, underdelen af kontrolleren har fået.

R2 og L2 er som bekendt blevet ændret i det, at de ikke længere buer indad mod dig som spiller, hvilket kunne resultere i at fingrene gled af og efterlod dig forsvars løs i et kort øjeblik.

Disse peger nu udad og fungerer langt mere som en egentlig aftrækker end før.

Dette krævede noget tilvænning efter at have brugt ustyrligt mange timer med Dualshock 3 i hænderne, men da den sad der blev jeg meget glad for det.

Jeg har da også lige haft min kamp med at spille Battlefield 3 igen på den gamle Playstation 3 herhjemme, da jeg så skulle tilbage til R1 og L1.

Jeg har gået med en lille frygt for hvorvidt LED lyset foran kontrolleren ville give genskær i skærmen, men jeg kan berolige mig selv (og andre der har haft samme tanke) med at det bestemt ikke var tilfældet mens jeg stod og spillede.

Jeg lagde dog mærke til hvordan farven skiftede efterhånden, som jeg tog mere og mere i skade i mit ynkelige forsøg på Killzone shadow fall. Men mere om det når jeg kommer til spillene i en anden tekst.

Berøringspladen midt på kontrolleren kan bedst beskrives som et touchpad på en bærbar computer. At trykke på selve knappen føltes meget som at trykke på knapperne under overnævnte touchpad. Bare i en dejlig fornuftig kvalitet.

plkjhgfhgh

Som gamere går vi en enormt spændene tid i møde med de nye konsoller der er på vej på markedet. (XboxOne dog først til næste år med mindre du importerer den).

Masser af nye enormt flotte spil, spændene tiltag, fokus på social gaming, streaming og nye muligheder overalt giver rigeligt med grund til at glæde sig til hvad fremtiden bringer for de nye konsoller.
Jeg havde som sagt også mulighed for at give mig i kast med en bunke bestående af 9 titler, som jeg selvfølgelig også kommer med nogle ord om hurtigst muligt.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.