JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Not Coolshop - Drop kønsopdeling af spil.

kønsopdelingTidligere idag gjorde en flittig twitter bruger mig opmærksom på, en meget sær “klassificering” af spil på den danske hjemmeside www.coolshop.dk . De har simpelthen valgt at informere folk om hvilket køn deres spil er beregnet til, så du kan se om et spil er beregnet til Mand eller Kvinde.

 

 

 

 

Twitter brugeren @leoparddrengen besøgte tidligere idag coolshop´s hjemmeside, her blev han opmærksom på spillet Sid Meier´s Civilization: Beyond Earth , han ville selvfølgelig læse om spillet så han klikkede sig ind på produkt-siden.
coolshop mand

Som du nok kan se fra ovenstående skærmbillede, så har Coolshop valgt at fortælle os at spillet er lavet til personer af kønnet “MAND”. Hvad i alverden sker der lige der..? hvorfor skal et spil pludseligt have en køns opdeling..?
Tag f.eks. at kigge på siden for The Sims 3 Starter Bundle det er så åbenbart et spil til kvinder.
spil kvinde

Nu er vi i 2014, men det er der åbenbart nogen som har glemt at fortælle coolshop, de mener det er vigtigt at sortere spillene i kategorierne Mand/Kvinde. Det et virkelig en sær ide at de skal køns-klassificere spil.

Spilbranchen har allerede af et STORT problem når det kommer til kønsopdeling, der kører en heftig debat mange steder på internettet som drejer sig om kvinder og mænd i spilbranchen, så det nytter ikke noget at Coolshop bidrager med en kønsopdeling af spillere. Det er ikke nødvendigt, at en af Danmarks største spil-sælgende hjemmesider, skal fortælle os hvad der er rigtigt og forkert kønsmæssigt.

Coolshop har sikkert tænkt det som en slags information til den “uvidende” køber, som ikke har kendskab til spil, det er bare IKKE ok hvis i spørger mig. Folk som køber et spil til en anden person, ved allerede hvad spillet hedder eller hvad for en type spil personen vil have. Desuden har Coolshop allerede genre og alders-inddelt de forskellige spil.

Jeg vil på det stærkeste opfordre Coolshop.dk at droppe deres køns-klassificering af spil, det er ikke en service vi danskere ønsker, som et lille eksempel kan i jo bare kigge på de her tweets.
tweet1
tweet2

Det er ikke noget som gavner vores samfund på nogen måde, det ser heller ikke ud til at det gavner coolshop. Så tag og følg med tiden, se at få fjernet denne køns-opdeling fra jeres side.

Du kan læse @leoparddrengen´s blog HER.

 

 

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.