JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

Playstation VR bilver 2 år.

psvr g 02 e1458078446303Jeg har været så heldig at blive inviteret til et event i forbindelse med PlayStation VR’s 2 års jubilæum på Khora VR i København. Jeg havde ikke prøvet vr før i dag og jeg kan kun sige jeg er vild med det! Nedenfor kan du læse lidt om de forskellige spil jeg prøvede og min overordnede oplevelse.

Jeg kommer ind i studiet, bliver taget godt imod og sat i gang med mit første spil – Astro Bot: Rescue Mission. Min første tanke, da jeg tager brillerne på, får startet spillet op og ser den her alien komme HELT op i ansigtet på mig er, ”Så er vi i gang!”

I spillet skal du agere kameramand og det formår Japan Studio virkelig at gøre på en god og sjov måde! Jeg tog mig selv i at sidde og smile over hele femøren det meste af tiden. Jeg blev taget tilbage til første gang jeg spillede en af mine store favoritter – Ratchet and Clank, men her var oplevelsen bare endnu mere intens, fordi man var inde i VR. Måden man skal bevæge sig rundt for at se forbi forhindringer, for at styre denne lille astro bot hen for at redde sine kammerater, give fjenderne en på frakken og løse små gåder på, er rigtig sjovt. Styringen i spillet var også rigtig flydende og skarp, man følte virkelig man stod der midt i det hele og hjalp denne lille robot.

47310129 333627034087603 4780027081205481472 n

Videre til næste spil. Beat Saber! Her kan du få lov til at udleve lidt af en drengedrøm for de fleste – nemlig at lege med lyssværd! Hvis du kan lide guitar hero, Rockstar eller lignende, samt har et ønske om at svinge med lyssværd, så passer det her spil perfekt til dig! Ideen i spillet er meget lige til, du skal time dine slag, sørge for at ramme de rigtige kasser og være sikker på at ramme målene korrekt. Som sagt rimelig simpelt, men du kan også sagtens få noget at se til hvis du sætter sværhedsgraden op. Når man spiller på lavere sværhedsgrader følger man kun den overordnede rytme, altså man slår nærmest kun bassen an, og på expert har man alle toner med. Et rigtig underholdende spil, og det er næsten lige så underholdende at se på, som at spille.

47285156 546152535867337 5509774151151255552 n

Næste titel jeg stødte på var Creed: Rise to Glory. Nu har bokse spil ikke været noget der har interesseret mig specielt, men jeg må sige jeg blev positivt overrasket da jeg spillede Creed. Jeg startede min korte karriere i mit træningslokale, hvor jeg ved hjælp af mine Move controllere kunne bevæge mig rundt og øve mine teknikker på sandsække og lignende. I modsætning til de andre boksespil der bruger bevægelsesfølsom kontrol, i hvert fald dem jeg har prøvet, var der forskel på om jeg slog igennem eller brugte små slag. Samtidig kunne styringen til tide godt være lidt frustrerende, fx. kunne jeg ikke blokere og bevæge mig samtidig og min stamina var drænet efter et par små slag. På trods af de små irritationsmomenter havde jeg det faktisk ret sjovt mens jeg spillede Creed, det skyldes stemningen, musikken, lydene og hvem vil ikke gerne have Rocky Balboa i sit ringhjørne.

47375329 966621233549127 3913213564596256768 n

Næste spil jeg kastede mig over var The Persistence. Spillet handler om at du er den eneste overlevende på en rumskib, der er blevet overrendt af hjernedøde mutanter, dem skal du samle stamceller fra som du så kan bruge til at købe og opgradere perks med. Der er dog et lille twist – hver gang du dør eller teleportere til et nyt område, bliver hele layoutet ændret, således at du aldrig spiller den samme bane igen. Jeg må sige jeg godt kan lide ideen med at man kan få perks og blive stærkere, så man kan overvinde de forhindringer der kommer, når nu man ikke kan spille den samme bane igen og igen for at kende layoutet. Men jeg blev desværre lidt skuffet over styringen. Jeg syntes ikke at First person VR spil skal spilles med Dual Shock controller, som var tilfældet i The Persistence, problemet for mig med dette er – jo selvfølgelig kan jeg kigge lidt rundt og styre kameraet - er at jeg føler mig begrænset på denne måde, jeg føler mig ikke til stede i spillet på samme måde som jeg ville gøre hvis styringen havde været med Move controller eller Aim controller. Der var også gode ting ved spillet, fx. lydene var noget helt for sig, man kunne høre mutanterne luske rundt på skibet og ventede på at du skulle komme forbi. Når alt kommer til alt kunne jeg godt lide de forskellige elementer i spillet, men styringen ødelagde det desværre for mig.

47578969 2298538293513212 3725149097166897152 n

Sidste spil jeg fik spillet var Firewall Zero Hour, som skulle være sjovere i multiplayer, da man kan spille med sine venner og/eller andre. Jeg prøvede dog kun et par trænings missioner for at få følelsen af spillet og bare den smule jeg prøvede, syntes jeg havde stort potentiale. Samtidig var spillet rent grafisk meget flot. Ideen i spillet kender vi fra Counter Strike, hvor man har terrorister og anti-terrorister, her handler det så bare om at henholdsvis hacke eller forsvare en computer. Styringen forgår ved hjælp af Aim controlleren hvilket fungerer rigtig godt, og gør oplevelsen meget mere levende og flydende. Som sagt prøvede jeg kun et par missioner alene, så jeg kan ikke sige så meget om online delen.

47179117 533882480412780 7221884291569942528 n

Alt i alt syntes jeg mit første møde med VR har været en sjov oplevelse, og jeg kan godt forstille mig at vi kommer til at se meget mere til VR i fremtiden, og jeg håber vi måske kunne se, nogle af de store titler, i et VR remake eller lignende. Jeg vil i hvert fald ud og investere i et PSVR. Det kan være vi ses i nogle af disse her spil, eller nogle af de mange der kommer i fremtiden.

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.