JoyPad.dk

- Fordi det handler om spil!

  

E3: Sony og Gabe Newell's mindeværdige forsoning

GabeSom optakt til dette år's E3, kigger vi tilbage på et par begivenheder som var med til at gøre showet mindeværdigt. Denne gang kigger vi på Valve grundlæggeren Gabe Newell og Sony's knap så idyliske forhold.

Gabe Newell er sammen med Mike Harrigton personerne bag det succesrige Valve Corporation, som er blevet enormt berømt for titler som Portal, Half Life og Counter Strike. Valve er også grundlæggeren af Steam, den populære online PC platform hvor udviklere som Bethesda, Rockstar og Activision har deres spil kataloger til rådighed online for millioner af gamere over hele verden.

Gabe Newell har med sine forbindelser og Valve været en vigtig brik i PC markedet i mange år, og om det er derfor han offentligt flere gange har begæret krig mod konsollerne skal forblive uvist, men en ting står dog klart, Gabe Newell hader denne generation af konsoller.

Valve grundlæggeren er ligeledes kendt for at være en meget frimodig karakter, og derfor er meninger også gjort til kende uden de er pakket fint ind i små saglige bemærkninger eller kryptiske formuleringer. Gabe siger tingene som de er, ifølge ham selv. 

The Orange Box uspillelig
The Orange Box til PC, Mac og Xbox360 blev udviklet og udgivet af Valve, mens man valgte at outsource konverteringen af PS3 versionen til EA, der stod klar med et hold af PS3 experter der havde den nødvenlige erfaring til at udvikle til den splinternye next-gen konsol. Da man i 2007 udgav PS3 versionen viste den sig dog at være en fejl-fyldt affære med masser af forskellige problemer og især frame-rate problemer. Spillet blev af mange erklæret for uspilleligt på PS3 og skuffelsen var enorm, især hos Gabe Newell, som herefter offentligt kom med flere verbale angeb mod Sony og deres PS3.

PS3 er totalt spild af tid
I et interview med Game Informer dateret tilbage i 2007 kom han således md følgene udbrud;

"The PS3 is a total disaster on so many levels, I think it's really clear that Sony lost track of what customers and what developers wanted. I'd say, even at this late date, they should just cancel it and do a 'do over.' Just say, 'This was a horrible disaster and we're sorry and we're going to stop selling this and stop trying to convince people to develop for it."

Det er ikke til at tage fejl af, Gabe Newell hader Playstation 3 og Sony.

Cell er kernen til problemerne
Gabe får senere mulighed for at formulere sin utilfredshed, og her kommer Cell processoren i fokus.

"Investing in the Cell, investing in the SPE gives you no long-term benefits. There's nothing there that you're going to apply to anything else. You're not going to gain anything except a hatred of the architecture they've created. I don't think they're going to make money off their box. I don't think it's a good solution"

Gabe forklarer endvidere at han ikke mener at Sony har brugt nok tid sammen med udviklerne på spil markedet, og de kunne undgå disse problemer hvis de havde arbejdet bedre sammen.

portal-2-ps3

Portal 2 forsoner giganterne
Sony og Gabe tog fusen på alle, da Jack Tretton ved E3 i 2010 i første omgang introducerede en ukendt gæst på scenen, efterfuldt at masser af rosende ord for han’s arbejde i spil branchen. Det var bestem ikke hvilken som helst gæst der kom på scenen, og som du sikkert allerede har gættet, så var det ingen andre end selveste Playstation haderen Gabe Newell.

I en endnu uset nervøs skikkelse kom hovedpersonen op på scenen med et par kække bemærkninger, dette var gjort for at annoncere Portal 2 til PS3. Du kan se klippet i bunden af denne artikel, en begivenlighed som vi har valgt ind som en af de største E3 oplevelser de seneste par år. Kig med igen i morgen når vi fortæller om endnu en stor begivenlighed, den sidste inden der bliver åbnet op for dette års E3 på mandag.

 

Kilder: 1-up, kotaku

Copyright © JoyPad.dk. All Rights Reserved.